Stand-up hírek

A ténymentes hírportál

Címkék

. (1) 2012 (2) 4-es metró (2) adó (5) alföldi róbert (1) alien (1) alkotmány (2) alkotmánybíróság (1) államadósság (5) állatkísérlet (1) alvó képviselők (1) APEH (3) árpádsáv (2) asztró (3) audi (3) autópálya (1) ÁVH (1) bajnai (3) barátok közt (2) barroso (2) bear grylls (2) berlusconi (1) beszédes képek (84) BKV (1) bölcsész (1) brandon lee (1) bruce willis (2) brüsszel (1) BTK (3) chuck norris (5) coelho (2) cohn-bendit (1) da vinci kód (1) demszky (3) devizahitel (5) diákhitel (2) dobrev (1) döglött akták (1) dopeman (2) dugó (1) eazy-e (1) egészségügy (2) egyház (1) életpályamodell (3) emberkísérlet (1) esélyegyenlőség (12) észak korea (1) etnikum (2) EU (1) facebook (5) farkasházy (1) félázsiai (1) felsőoktatás (3) fluor (2) george bush (1) geszti (1) Goodfriend (1) gyilkosság (2) gyurcsány (4) hajléktalanok (1) hálapénz (1) hende csaba (1) heti hetes (1) hip-hop (2) hollywood (1) horn gyula (1) Hummer Balaton (1) ikszdé (3) imf (1) IMF (4) iwiw (1) Jézus (1) jobbik (3) kadhafi (2) Kaposvár (1) Karácsony (1) Kardashian (1) katasztrófa (2) kerényi imre (1) keresztes ildikó (1) kfz (1) kim jong ill (1) király norbi láma (2) kisnyugdíj (1) kommandósok (4) kosz (2) kövér lászló (1) közbeszerzés (2) közlekedés (4) közszféra (2) lázár (3) leépítések (1) like (3) LMP (1) magyarok (3) magyar gárda (1) maja naptár (1) mars (2) matolcsy (9) MÁV (1) mcdonalds (2) meleg büszkeség (2) MNB (3) molesztálás (1) munkaügy (8) NAV (3) navracsics tibor (1) OEP (1) oktatás (2) olli rehn (2) öngyilkosság (1) opus dei (1) orbán viktor (12) ORSZI (1) pártkatona (5) pintér sándor (1) predátor (1) Ramil Safarov Sahib (1) rasszizmus (3) rejtvény (4) rendőrség (6) rendszerváltás (2) réthelyi (1) rokkantsági (1) rtl klub (2) schiffer andrás (1) schmitt pál (1) schmitt pál plágium (1) Schwarzenegger (1) show (1) simor andrás (4) sp (1) stohl andrás (2) sün (8) szabadkőművesség (1) szájer (2) szatír (2) szervkereskedelem (2) szijjártó (4) színház (3) szita károly (2) szőcs géza (1) tarlós istván (1) TEK (4) terrorizmus (2) tesco (3) thürmer (1) trianon (1) tüntetés (2) űrkutatás (2) választások (1) való világ (2) vámpírnaplók (1) Vida Ildikó (1) világvége (7) viszkis (1) vitézy dávid (1) vona gábor (3) vuk (1) X-Faktor (1) youtube (2) Címkefelhő

Az egyházak tettei alapján rekonstruáltuk Jézus akaratát... Hiba volt!?

2011.12.28. 00:43 LTCS Press

Ha Jézus 2011-ben született volna.jpgKarácsony: a kereskedelem és az eszetlen költekezés ünnepe. - 2000 év után pár évtized munkája eredményeként e rövid félmondatban lehetne meghatározni aktuális jelentését. Egy biztos: minden csillog és mégis minden kong az ürességtől. 

Nem volt ez persze mindig így, hiszen az egyházak amikor épp nem politikai hatalmuk megerősítésével, vagy a másként gondolkodók kiirtásával voltak elfoglalva, hébe-hóba meséltek is a népnek Jézusról, születésének jelentőségéről, majd azt is elmagyarázták, hogy bizonyos összegek kifizetésével miként válhat valaki jó kereszténnyé.

Természetesen mára mindez megváltozott és ilyen galád cselekedetekre már senki sem ragadtatná el magát. - nyugtatgatják a sötét történelmi események felett elszörnyülködőket. Régen az egyházak bár szívhez szólóan kommunikáltak, tetteik sötétek voltak. Ezzel a dolgot le is zárhatjuk, hiszen mára szerencsére mindez megváltozott!

Ebből kiindulva levettük a hangot a ma egyházairól és csupán cselekedeteikre koncentrálva igyekeztünk megállapítani, mi az, amit ma Jézus -akiből sokan oly jól megélnek- üzenne hívőinek:

Jézus 2011-ben is tanít.jpg

1. Jézus időközben elfordult a szegényektől és nyitott a gazdagok felé: követői mára megszerették a pompát, a drága ruhákat és a jó kocsikat. Enélkül egyébként is ki lehetne hiteles az üzleti életben?

2. Már nem foglalkozik problémás esetekkel: tékozló fiúkkal, örömlányokkal, hiszen ezek tök kellemetlenek. Ennek ellenére azonban pl. a vámszedők akár egyházfőkké is válhatnak, míg e fentieket és a hozzájuk hasonlókat elszigetelt missziókban "ápolják", s nem fertőzik velük közvetlenül az adott  gyülekezeteket. Mindezt természetesen állami fejkvóta ellenében.

3. Jézus egyenesen követeli a tizedet, enélkül hasztalan vagy és nem lehetsz az egyház hasznos tagja sem. Ha nem fizetsz - halj meg! A temetésedkor csak bejön valami...

4. Új ideál a sztárprédikátor, aki élő adásban, félmilliós öltönyében imádkozik, csillogó nyakkendőjével és várakozó limuzinjával a parkolóban, miközben számon tartja a szavára megtérők létszámát is. (Volt olyan lelkész, aki hét raklapnyi új keresztényt állított elő egységnyi istentiszteletnyi idő alatt, mely 5,6 tonna élő húsnak felel meg! Ezzel vedd fel a versenyt! Krisztus is csak dobogós lehet...)

5. Jézus elvárja, hogy a karizmatikus testvérek a földön, hányadékukban fetrengjenek, s ha kell, halandzsa nyelven szólaljanak meg, kifordult végtagokkal rángatózzanak, mert enélkül  a hit semmit sem ér, mivel nem láthatók a "bizonyságtevő jelek" sem. Ui: természetesen minden megoldható némi rájátszással + ha a fizetésed egy részét egy bizonyos zsebbe helyezed. A megtérés ingyenes, a kezelési költség viszont elég magas...

6. Az Úr követi a trendet és tudja, hogy a retró a divat. A középkorból fennmaradt ruhaköltemények viselete épp ezért kötelező, hiszen valahogy fel kell hívni arra is a figyelmet, hogy a többi ember alacsonyabb rendű. A Feudál Fashion-t (FF) épp erre találták ki...

7. A szamár, mint közlekedési eszköz, kiment a divatból, mára minden tisztességes egyházfő golyóálló üveggel felszerelt Mercedes-szel jár, hiszen ők jóval többet érnek egy egyszerű Jézusnál, aki jelentéktelensége okán még gond nélkül kockáztathatta az életét. Nem úgy, mint sorszámozott társai...

8. Bár kevesen tudják, az Úr a 8-ik napon megteremtette a Vatikán Bankot - pénzmosási botrány nélkül nem egyház az egyház és a maffia pénzét is jobb, ha inkább a klérus kezeli egy gyarló és hitetlen bank helyett. Ők nem imádkoznának egy csalás elkövetése előtt. Fujj...

9. Végül elmondható, hogy Jézus szinte elvárja, hogy lelkészei a politika mocsarában dagonyázzanak, hiszen nincs jobb, mint egy múló eszmeáramlat melletti elkötelezettségében lejáratott pap, aki kétes hírnevével magával ránthatja a gyülekezetét is.

10. Bár a Biblia egyértelműen kimondja, hogy senki sem tudhatja sem az órát, sem a percet, némely egyház Istennél is tájékozottabb és csak ők tudják, mikor lesz a világvége. Csatlakozz, fizess és ok(k)ulj!

11. Úgy véled, hogy Jézus a legjobb álca, hogy családod tagjait egzotikus országokba utaztasd? Igen! Járd körbe a világot, ússz meg drága utazási költségeket és álcázd mindezt keresztény konferenciának! (Christian conference = nothing happens, but everything's free!)

12. Jézus mára már tiltja, hogy az egyház képviselői közvetlenül érjék el az embereket, így azok elszigetelten, bujkálva fejthetik csak ki tevékenységüket úgy, hogy abból az utca embere lehetőleg semmit se tapasztaljon.

13. Az "engedjétek hozzám a gyerekeket"- felszólítás végül új jelentéstartalommal gazdagította bizonyos egyházak papjainak ifjúsághoz kötődő kapcsolatát, mely szó szerint testközelbe hozta az élő hit izzó vágyakozását.

Úgy véled, hogy az olvasottak sokkal inkább egy másik térfélen játszó társaságra illenek? Benned lehet a hiba! Gyakorolj bűnbánatot és fizess! Ha most rendelsz családi üdvösséget, testvéreink egy szeretőnek és egy zabigyereknek járó üdvösséget is házhoz szállítanak! Ne habozz, térj meg most! PRAY and PLAY!

egyházi pénzemberek.jpg

LTCS Press
sötétben bujkáló ellenforradalmár

4 komment

Címkék: egyház Jézus Karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://stand-up-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr43498770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LTCS Press 2011.12.29. 13:56:20

@száradafa: BUÉK! Nagyon kikívánkozott, de sajnálom, hogy volt miről írnom...

LTCS Press 2012.01.01. 15:45:17

@nomad: Buék! :) A nagyapáid nevében? Ezt nem értettem, bár a cikket elolvastam.
süti beállítások módosítása